Καλάθι Αγορών

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας!

Μερικό σύνολο (χωρίς φόρους): 0,00 €

Ω-3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ

7 Νοε 2016 3:59:30 μ.μ.

Η ισορροπημένη και σωστή διατροφή περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες τροφίμων ώστε να προσλαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμό μας για την εύρρυθμη λειτουργία του. Τα τριγλυκερίδια αποτελούν βασικό συστατικό του λίπους της τροφής και είναι η ομάδα των λιποειδών που μας δίνει ενέργεια. Τα δομικά συστατικά των τριγλυκεριδίων είναι τα λιπαρά οξέα. Τα λιπαρά οξέα διακρίνονται σε κορεσμένα, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα ανάλογα με τη χημική δομή τους. Η πρόσληψη των κορεσμένων λιπαρών οξέων σε μεγάλες ποσότητες ευθύνονται για τη εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων και περιέχεται στο κρέας ,στα γαλακτοκομικά προϊόντα και στο βούτυρο. Το ελαιόλαδο αποτελεί τη κύρια πηγή των μονοακόρεστων λιπαρών οξέων και μειώνει τα επίπεδα της LDL- χοληστερόλης (κακής χοληστερόλης).Τα ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα ανήκουν στα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία ονομάζονται απαραίτητα λιπαρά οξέα, διότι δε μπορεί να τα συνθέσει ο οργανισμός και πρέπει να τα λάβει μέσω της διατροφής.

 Εξέχουσα θέση ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά κατέχουν τα ωμέγα 3 λιπαρά. Τα ω-3 λιπαρά οξέα βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα λιπαρά ψάρια και στα ιχθυέλαια. Τα ω-3 λιπαρά οξέα βρίσκονται σε υψηλές συγκεντρώσεις στα ιχθυέλαια και στα λιπαρά ψάρια. Ψάρια με ω-3 λιπαρά είναι σκουμπρί, σαρδέλα, σολομός, ξιφίας, τσιπούρα, γαύρος.

 Τα σημαντικότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι: το α-λινολενικό οξύ (ALA), το εικοσα-πενταενοϊκό οξύ το (EPA) και το εικοσιδυαεξαενοϊκό οξύ (DHA). 

Το μουρουνέλαιο είναι το λάδι που εξάγεται από το συκώτι της μουρούνας, το οποίο είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα ω-3, βιταμίνη D και βιταμίνη Α. Το ιχθυέλαιο είναι το λάδι που εξάγεται από τη σάρκα λιπαρών ψαριών όπως, η σαρδέλα, ο σολωμός, το σκουμπρί και είναι πλούσιο μόνο σε ω-3 λιπαρά.

Ο ρόλος των ω-3 λιπαρών οξέων είναι πολύ σημαντικός. Έχουν καρδιοπροστατευτική δράση και μειώνουν τους καρδιαγγειακούς κινδύνου. Βοηθούν στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων των λιπιδιών, καθώς μειώνουν τα επίπεδα των τριγκυκεριδίων και της LDL- χοληστερόλης (κακής χοληστερόλης) και αυξάνουν τα επίπεδα της HDL-χοληστερόλης (καλής χοληστερόλης).   Επίσης, στηρίζουν τη φυσιολογική εγκεφαλική λειτουργία, καθώς ενισχύουν τη μνήμη και τη συγκέντρωση και συμβάλλουν στη καλή όραση. Η αντιφλεγμονώδη δράση τους βοηθά στη αντιμετώπιση των δερματικών παθήσεων και στη ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού.

Βάσει  κλινικών μελετών και ερευνών οι ευεργετικές δράσεις των ω-3 λιπαρών είναιαποδεδειγμένες. Επομένως, πολλές φορές κρίνεται απαραίτητη η ανάγκη για πρόσληψη ω-3 συμπληρωμάτων.

Το Seven Seas είναι καθαρό μουρουνέλαιο και αρκεί μία κάψουλα την για να προσλαμβάνεται τα απαραίτητα ω-3 λιπαρά σε συνδυασμό με βιταμίνη D και A.

Ανάμεσα στα συμπληρώματα διατροφής ιδιαίτερη θέση κατέχει το μουρουνέλαιο Mollers, το οποίο είναι κατάλληλο μουρουνέλαιο για παιδιά και για ενήλικες.  Είναι απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα και άλλες τοξικές ουσίες. Είναι πλούσιο σε ω-3 λιπαρά, και σε λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και D.

 Ανάμεσα στα ω-3 λιπαρά σκευάσματα, το συμπλήρωμα ω3 της Power Health ονομάζεται Omegalen 3 της σειράς Classics Platinum και περιέχει ιχθυέλαιο που αποδίδει 1000 mg ανά κάψουλα. Τα ολικά ω-3 λιπαρά του omega 3 συμπληρώματος είναι 650 mg και είναι πλούσιο σε EPA και DHA.

H Lamberts στη κατηγορία των ω-3 συμπληρωμάτων διατροφής το Pure Fish Oil αποδίδει 700 mg ωμέγα-3 λιπαρά . Το ιχθυέλαιο αυτό αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Cod LIver Oil της Solgar περιέχει νορβγηγικό μουρουνέλαιο και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και βιταμίνη D.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν προορίζονται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Σκοπός τους είναι να συμπληρώσουν τη συνήθη διατροφή και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Διαβάζετε την ετικέτα του προϊόντος και μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. 

Posted in News By

Like Pharmacy