Καλάθι Αγορών

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας!

Μερικό σύνολο (χωρίς φόρους): 0,00 €

ΑΙΤΙΕΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

7 Νοε 2016 4:22:47 μ.μ.

Τα μαλλιά και ιδιαίτερα τα πυκνά μαλλιά αποτελούν βασικό στοιχείο ομορφιάς για τις γυναίκες και τους άνδρες. Η τριχόπτωση στις γυναίκες αποτελεί βασικό πλήγμα στη αυτοποπεποίθηση τους. Οι διαφορές στη γυναικεία τριχόπτωση και στην ανδρική εντοπίζονται στο τρόπο και στα αίτια εμφάνισης της. Στις γυναίκες δεν εμφανίζεται ως φαλάκρα, όπως στους άνδρες. Η τριχόπτωση των ανδρών εμφανίζεται στο πάνω μέρος του κεφαλιού, ενώ οι γυναίκες διατηρούν τα μαλλιά τους στη μετωπιαία περιοχή.

Η πτώση των μαλλιών είναι κάτι φυσιολογικό, διότι έτσι διασφαλίζεται η ανανέωση τους. Σε καθημερινή βάση χάνουμε κατά μέσο όρο στις 50 έως 100 τρίχες κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό και αρκετές φορές δεν το παρατηρούμε. Το φθινόπωρο παρατηρείται μία αύξηση της πτώσης των τριχών, το οποίο είναι επίσης κάτι φυσιολογικό. Η εποχιακή τριχόπτωση διαρκεί περίπου 6 εβδομάδες. Εκτός από τη φυσιολογική πτώση των μαλλιών, μερικές φορές τείνουμε να χάνουμε πάρα πολλά μαλλιά για μεγάλη χρονική περίοδο. Τα επικρατέστερα αίτια της τριχόπτωσης αναφέρονται παρακάτω:

Η κληρονομικότητα, οι ορμονικές ανισορροπίες, τα προβλήματα με το θυροειδή αποτελούν βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη τριχόπτωση. Οι διαδικασίες της κύησης και του τοκετού μπορούν επίσης να προκαλέσουν προσωρινά τριχόπτωση.

Οι μεταβολές στο επίπεδο ορμονών και συγκεκριμένα τα αυξημένα επίπεδα ανδρογόνων όπως στο σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, προκαλούν έντονη τριχοφυϊα στο σώμα και τριχόπτωση, η οποία ονομάζεται ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία.  Χαρακτηριστικά του συνδρόμου αυτού αποτελούν  η ακανόνιστη περίοδος, το αυξημένο σωματικό βάρος και η ακμή. Επίσης, η εμμηνόπαυση συμβάλλει σημαντικά στη αραίωση των μαλλιών.

Οι εξαντλητικές δίαιτες και η κακής ποιότητας διατροφή αποτελεί επίσης βασικό παράγοντα της τριχόπτωσης.  Ορισμένες δίαιτες, που υπόσχονται γρήγορη απώλεια σωματικού βάρους στερούνται σε βασικά θρεπτικά συστατικά όπως οι πρωτεϊνες. Η διατροφική ανεπάρκεια σε πρωτεϊνη και η έλλειψη σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, και κυρίως σιδήρου αποτελεί παράγοντα της τριχόπτωσης.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ

 Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη τριχόπτωση.   Η ενίσχυση του διατροφολογίου μας με πηγές σε πρωτεϊνη, η κατανάλωση τροφίμων  πλούσια σε πρωτεϊνη ζωικής και φυτικής προέλευσης όπως, πουλερικά, ψάρι,  κόκκινο κρέας σε λιγότερη συχνότητα, όσπρια, γάλα, τυριά, βοηθά στη αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Διότι η δομή της τρίχας αποτελείται κυρίως από πρωτεϊνη, που παράγεται από τα αμινοξέα  κυστίνη και μεθειονίνη. Επίσης, η κατανάλωση τροφίμων πλούσια σε σίδηρο, όπως συκώτι, φακές, σπανάκι σε συνδυασμό με τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη C διευκολύνει την απορρόφηση του σιδήρου. Στη σύνθεση των αμινοξέων από τα οποία αποτελούνται το στέλεχος και ο θύλακας της τρίχας είναι οι βιταμίνες του συμπλέγματος B  και κυρίως οι Β5, Β6 και Β9. Ακόμα και αν η διατροφή μας περιλαμβάνει επαρκείς ποσότητες του συμπλέγματος Β, μπορούμε να πάρουμε επιπλέον βιταμίνες για την τριχόπτωση,  ειδικά όταν διανύουμε περιόδους κούρασης και άγχους ή όταν είμαστε άρρωστοι. Συμπληρωματικά, ενδείκνυται η μάσκα μαλλιών για τριχόπτωση. Θα βοηθήσει στη θρέψη και τη ενδυνάμωση της τρίχας.

Ο χαλκός και ο ψευδάργυρος είναι πολύ σημαντικά ιχνοστοιχεία για την υγεία των μαλλιών και τη σωστή ανακύκλωση των τριχών καθώς συμμετέχουν σε διαδικασίες πρωτεϊνοσύνθεσης. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η βιταμίνη C για την υγεία της τρίχας αφού η βάση του ιστού του τριχοθυλακίου είναι το κολλαγόνο, και η βιταμίνη C είναι αυτή που συντελεί στη δημιουργία του.

Εκτός από τη διατροφή μας, η λήψη ενός συμπληρώματος διατροφής, το οποίο στοχεύει στη ενδυνάμωση των μαλλιών, παίζει σημαντικό ρόλο στις περιπτώσεις της τριχόπτωσης. Παρακάτω αναφέρονται προϊόντα για τριχόπτωση για την αντιμετώπιση της γυναικείας τριχόπτωσης και της ανδρικής.

Το Priorin Εxtra περιέχει βιοτίνη, L- κυστίνη, εκχύλισμα κεχριού και βιταμίνη Β5.  Η κυστίνη είναι αμινοξύ με αντιοξειδωτικές ιδιότητες,το οποίο είναι σημαντικό για τη σύνθεση της κερατίνης, που βρίσκεται στα μαλλιά, όπως επίσης στο δέρμα και τα νύχια. Προτείνεται η λήψη 2 priorin caps ημερισίως μετά το γεύμα.

Οι βιταμίνες για τα μαλλιά σας, Priorin Extra συνδυάζονται ιδανικά με το σαμπουάν  για τριχόπτωση, Priorin shampoo, το οποίο προάγει την υγεία των μαλλιών σας. Αποτελεί το καλύτερο σαμπουάν για την τριχόπτωση λόγω των φυτικών εκχυλισμάτων και των βιταμινών του. Τα βότανα για τα μαλλιά αποτελεί ιδιαίτερο συστατικό του Priorin Extra. Η μοναδική του σύνθεση βρίσκεται στη προβιταμίνη B5 και στα εκχυλίσματα κεχριού, τα οποία τρέφουν και ενυδατώνουν την τρίχα σε διάρκεια. Επίσης, οι γλυκοπρωτεΐνες διεγείρουν τα κύτταρα του τριχωτού της κεφαλής.  Εάν έχετε λιπαρά μαλλιά και τριχόπτωση, μπορείτε να ζητήσετε το Priorin shampoo για λιπαρά μαλλιά.

Ανάμεσα στα προϊόντα της Solgar, ξεχωρίζουν το Skin, Nails & Hair και το B-Complex της Solgar. Οι βιταμίνες για τα μαλλιά σας, της Solgar Skin, Nails & Hair αποτελεί μία ειδική φόρμουλα, η οποία προάγει τη υγεία των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών. Κάθε ταμπλέτα περιέχει MSM(οργανικό θείο), βιταμίνη C, L- προλίνη, L- λυσίνη, κόκκινο άλγος, ψευδάργυρο και χαλκό. Τα συστατικά του είναι απαραίτητα για τη βιοσύνθεση του κολλαγόνου και της κερατίνης.

Η φόρμουλα της Solgar B-Complex  περιλαμβάνει όλες τις βασικές βιταμίνες του συμπλέγματος Β ( Β1, Β2, Β3, Β6, Β12) και τις μη βασικές χολίνη, βιοτίνη και ινοσιτόλη. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος B επιτελούν πολλές λειτουργίες. Είναι απαραίτητες για τη ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, σε στρεσογόνες καταστάσεις, και στη υγιή κατάσταση των μαλλιών, του δέρματος και των οφθαλμών. Επίσης θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν στη καλή κυκλοφορία του αίματος.

Για την αντιμετώπιση της μόνιμης τριχόπτωσης έναν ακόμη τρόπο αποτελεί η μεταμόσχευση μαλλιών, την οποία καλό θα ήταν να την κάνετε σε ένα έμπειρο χειρουργό για να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν προορίζονται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Σκοπός τους είναι να συμπληρώσουν τη συνήθη διατροφή και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Διαβάζετε την ετικέτα του προϊόντος και μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. 

Posted in News By

Like Pharmacy